Nieuws

Zomerse groeten

Zomer op Suyt
Met de vakantie in aantocht is de zomer precies op tijd, wat heerlijk! Voor sommigen is de periode van relaxen al begonnen, anderen krijgen in de komende maanden de gelegenheid om te genieten van even-helemaal-niks-doen. Wanneer uw vakantie ook begint, vanaf nu kunt u genieten van de zomer op Suyt!

Op Suytkade in Helmond is het goed toeven. U kunt er wandelen langs het water, familie en vrienden ontmoeten op het terras van de cacaofabriek of het hotel en straks ook wonen in één van de Waterburchten op het groene wooneiland ‘Wonen op Suyt’.

 

Update
De plannen voor de drie waterburchten (Waterburcht Havezate, Terveste en Markant) hebben wat vertraging opgelopen. Toch hoopt Robert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling snel duidelijkheid te kunnen geven. “Wat zeker is, is dat de bouw hoe dan ook gaat starten en de aannemer is de bouw al aan het voorbereiden.”

 Waarom het project vertraging opliep? “Dat komt omdat we wachten op een definitief besluit van onze geïnteresseerde belegger. Nadat de afspraken met de belegger zijn vastgelegd, naar verwachting in het najaar van 2024, kunnen we u meer vertellen over de start verkoop van de 52 prachtige appartementen in Havezate.”

 

 

Schitterende vakantie
Met de zomer op Suyt, wensen we u alvast een schitterende vakantie toe. En terwijl u geniet, gaan wij verder met de voorbereidingen voor dit prachtige nieuwbouwplan. Zodat u later dit jaar meer nieuws van ons ontvangt.

Tot dan!

Zomerse groeten,
Verkoopteam Wonen op Suyt


Bouw laatste waterburchten en appartementen Heistraat krijgt financieel zetje van woonminister

HELMOND – Van uitstel mag geen afstel komen. Met dik drie miljoen euro van het Rijk krijgen twee Helmondse bouwprojecten een duw in de rug. De financiële bijdrage moet de bouw van in totaal 265 woningen in de binnenstad en Suytkade versnellen.

 

Helmond had naar geld gehengeld voor meer bouwplannen die moeilijk van de grond komen vanwege gestegen kosten en voorzichtigheid bij potentiële kopers. Wethouder Gaby van den Waardenburg is niettemin hartstikke blij met de impuls voor twee projecten met een groot aandeel betaalbare woningen. ,,Door economische omstandigheden is het moeilijk geworden en zouden ze ernstige vertraging kunnen oplopen. Dit gaat zeker helpen.”

Uit de rijkspot Startbouwimpuls komt 3.122.386 euro naar Helmond. Daarvan is bijna 2,3 miljoen voor het laatste eiland met drie waterburchten in de centrumbuurt Suytkade. Projectontwikkelaar Cedrus Vastgoed tekent daar voor een mix 199 huur-, koop- en zorgwoningen, het gros in de categorie betaalbaar.

De bouwstart is al eens uitgesteld en er komen meer huurwoningen dan in eerste opzet de bedoeling was. De ontwikkelaar heeft er vertrouwen in dat aannemer Ten Brinke rond de zomer kan beginnen. ,,We zitten er zo dicht bij nu. We tornen niet aan de kwaliteit en de uitstraling. Ook het stadstuinconcept blijft overeind”, aldus Robert Hellings.

“We tornen niet aan de kwaliteit en de uitstraling
– Robert Hellings, Cedrus Vastgoed Ontwikkeling –

 


Impressie van het eiland met de laatste drie waterburchten van Suytkade in Helmond.

825.000 euro is beschikbaar voor het plan met de naam Winkelplein West. Dat zijn 66 appartementen en woningen die corporatie Woonpartners gaat bouwen bij de Heistraat en het Weverspark. Honderd procent valt in de categorie betaalbare huur.

Het gaat om een complex met 35 appartementen en studio’s naast het parkeerterrein van Lidl. Aan het Weverspark komt een gebouw met 20 appartementen. In de Heistraat en Wolfstraat zijn oude woningen gesloopt om plaats te maken voor 11 eengezinswoningen.

 

Klaar in de binnenstad
Beide projecten markeren de afronding van een groter plan. De drie waterburchten vormen de laatste in een rij markante bouwwerken aan het kanaal bij Suytkade. Met de bouw van de 66 woningen maakt Woonpartners de buurt Weverspoort af. Dit is meteen het einde van de grote opknapbeurt van de Binnenstad-Oost. In dik twintig jaar zijn daar 1200 nieuwe huur- en koopwoningen gebouwd.

Tien gemeenten in de regio krijgen ruim 16 miljoen euro van woonminister Hugo de Jonge om achttien bouwprojecten een belangrijk zetje te geven. Het gaat in totaal om 1664 woningen waarvan de bouw in 2024 of 2025 moet beginnen. Uiterlijk 2029 moeten de huizen klaar zijn. Per woning kon een bijdrage worden gevraagd van maximaal 12.500 euro.

Geld naar Asten, Gemert en Deurne
In de Peelgemeenten gaat er een kleine 80.000 euro naar een plan met 12 woningen aan de Prins Bernhardstraat in Asten. Deurne krijgt 890.000 euro voor de projecten Spoorzone-Midden en Derpsestraat (in totaal 76 woningen). Dik negen ton is er voor drie Gemertse projecten met samen 82 woningen – Gerarduskerk, Het Blazoen en Virmundtstraat 13.

Bron: ED 23-11-2023

 


Laatste waterburchten Helmond zijn later klaar en er komen meer huurhuizen: kopers hebben minder trek

HELMOND – De bouw van de drie laatste waterburchten in de Helmondse wijk Suytkade laat langer op zich wachten. Waar eerder het streven was om nog voor de bouwvak te beginnen, wordt nu gekoerst op eind dit jaar.

 

De afkoeling van de kopersmarkt zette projectontwikkelaar Cedrus Vastgoed aan tot aanpassing van de plannen. Een van de drie waterburchten wordt verkocht aan een eindbelegger, die de woningen gaat verhuren. Volgens Robert Hellings van Cedrus zijn de gesprekken met een investeerder gaande, er is goede hoop op spoedige witte rook. ,,Daarop zijn nu alle pijlen gericht.”

De stijgende hypotheekrente zorgt bij diverse bouwplannen voor vertraging en dus ook in Helmond. Eigenlijk zou Cedrus twee waterburchten met koopappartementen en een zorgblok bouwen. Maar voortschrijdend inzicht leert dat het ‘momenteel te ambitieus is’ om met 111 appartementen tegelijk de kopersmarkt op te gaan, zegt Hellings.

‘Meer verkooptijd nodig’
,,We hebben meer verkooptijd nodig en het is verstandig om een extra waterburcht in de verhuur in plaats van de verkoop te doen. Er is erg veel vraag naar huurappartementen voor mensen met een middeninkomen. Het koersen op een mix tussen koop en huur is in de huidige tijd beter.”

De drie burchten krijgen de namen Havezate (52 appartementen), Terveste (59 appartementen) en Markant (70 appartementen en groepswoningen). Markant is bestemd voor bewoners die zorg nodig hebben of daar in de toekomst gebruik van willen maken. De twee beginletters van de drie namen verwijzen naar Hatéma, het befaamde Helmondse textielbedrijf dat vroeger op de plek van de nieuwe gebouwen stond.

 

Stadstuin tussen de waterburchten
De Helmondse bouwer Ten Brinke Zuid gaat de burchten neerzetten. De contracten zijn getekend en de vergunningen rond, dus daar verandert verder niks aan, zegt Hellings. Qua uiterlijk heeft de architect zich laten inspireren door industriële bebouwing in Helmond. Tussen de waterburchten wordt een stadstuin aangelegd.

“Waar we eerst in Brande­voort binnen een paar dagen een heel project verkochten, gebeurt het nu druppelsge­wijs”
– Robert Hellings, Cedrus Vastgoed –

In Brandevoort verwacht Cedrus in september te beginnen met de bouw van project Heerlijk Hazenwinkel II. ,,Die verkoop gaat goed”, aldus Hellings. ,,Natuurlijk merken we ook daar een verandering. Waar we eerst binnen een paar dagen een heel project verkochten, gebeurt het nu druppelsgewijs. Maar het loopt wel door, dus ik hoop de kopers binnenkort een brief te kunnen sturen met het nieuws dat we na de vakantie kunnen gaan bouwen.”

De Brandevoortse projecten Heerlijk Hazenwinkel I en Hartje Brandevoort van Cedrus zijn momenteel in aanbouw. Bij Heerlijk Hazenwinkel I is onlangs het hoogste punt gevierd, voor Hartje Brandevoort in De Veste worden de eerste huizen rond de bouwvak opgeleverd.

 

Een impressie van de burchttuin

 

Woningen in project Hartje Brandevoort

Luxe appartementen op Suytkade in Helmond in de verkoop

HELMOND – Het slotstuk van het waterwonen op Suytkade schiet rond de zomer uit de startblokken. Voor de bouwvak wordt begonnen met de bouw van de laatste drie waterburchten. De eerste 52 appartementen in de hoogste toren zijn deze week in de verkoop gegaan.

,,We beginnen de verkoop met de eyecatcher, het luxe blok met de grotere appartementen in waterburcht Havezate”, zegt Robert Hellings van Cedrus Vastgoed. Verdeeld over tien bouwlagen komen er verschillende typen koopappartementen. In totaal telt dit blok 52 woningen. Die op de bovenste drie etages zijn het grootst, met meerdere slaapkamers en balkons of loggia’s.

Oude textielfabriek
Zowel de architectuur als de namen van de drie waterburchten op het laatste eiland zijn een knipoog naar het industriële verleden van het gebied waar de Helmondse stadswijk sinds 2005 is verrezen. De woongebouwen gaan Havezate (52 appartementen), Terveste (59) en Markant (70 en 24) heten. De twee beginletters van deze namen verwijzen naar Hatéma, het textielbedrijf dat er vroeger stond.

Begin volgend jaar wordt duidelijk wat voor soort woningen er in Terveste komen: huur, koop of een combinatie ervan. Volgens Hellings is er momenteel veel vraag naar middelgrote huurappartementen, met name bij vitale vijftigplussers.

Met zorg als dat nodig is
Waterburcht Markant wordt een ‘zorgblok’, voor bewoners die zorg nodig hebben of er in de toekomst gebruik van willen maken. Er komen 70 aanleuningwoningen en 24 groepswoningen. ,,Het uitgangspunt is ‘samen wonen, samen leven’”, vertelt Hellings. ,,We zoeken de samenwerking met een zorgpartij.” Medio volgend jaar worden de plannen verder uitgewerkt.

Alle appartementen gaan de komende maanden in fases in de verkoop of verhuur. De verkoopprijzen van de eerste 52 appartementen in waterburcht Havezate variëren van 339.000 tot 575.000 euro voor een van de vier penthouses.

 

Rond de zomer wordt begonnen met de bouw van de drie burchten. De architect heeft ter inspiratie gekeken naar de industriële bebouwing in de stad. Witte accenten, bakstenen en gebogen ramen met roeden en een typische verticale verdeling verwijzen naar de oude fabrieksgebouwen van machinefabriek Begemann, garenmaker Carp, de oude Cacaofabriek en textielbedrijf Hatéma. Tussen de waterburchten op het eiland van Cedrus Vastgoed wordt een stadstuin aangelegd.

‘Ingewikkelde bouw’
Het eiland van Cedrus Vastgoed komt op het braakliggende terrein tussen de in aanbouw zijnde waterburcht 7 van Van Wijnen en de drie die het bedrijf al jaren geleden aan de Zuid-Willemsvaart bouwde. Waterburcht 7 staat het dichtst bij het parkeerterrein van de Cacaofabriek en heeft de naam Cavaliere gekregen. De zeventig middeldure levensloopbestendige huurappartementen zijn naar verwachting eind 2023 klaar. Medio 2025 zullen alle waterburchten op Suytkade klaar zijn. Hellings had eerder nog gedacht eind 2024 al zijn eiland op te kunnen leveren. ,,Het is een ingewikkelde bouw met drie grote blokken op een eiland, een stadstuin en een parkeerdek.”

Hellings zegt dat hij ondanks de prijsstijgingen geen aanpassingen heeft hoeven doen aan zijn originele bouwplannen. ,,Alles is op tijd vastgelegd. Het wordt hartstikke mooi. Heel veel mensen hebben interesse getoond, nu nog zorgen dat ze er echt ook willen gaan wonen.” De waterburchten zijn al heel lang geleden bedacht. Er moesten er zeven komen. Ze zouden de stadse nieuwbouwwijk Suytkade meer smoel geven. De teller bleef lange tijd steken op twee. Eind 2018 werd de eerste steen gelegd van de derde burcht.

Het waterwonen kreeg te maken met verschillende tegenslagen. Zo bleek het bouwen moeilijker dan gedacht. Ook de huizencrisis ging niet aan nieuwbouwwijk Suytkade voorbij. Bouwers haakten af en de vraag van huizenzoekers verandert voortdurend. Momenteel wordt er op Suykade nog volop gebouwd en ontwikkeld. Waarschijnlijk is de wijk in 2025 voltooid.

Bron: ED 25-12-2022

Start verkoop Waterburcht Havezate

Juist op de kortste dag van het jaar hebben wij alle tijd om u te informeren over de appartementen van Waterburcht Havezate. Kom op woensdag 21 december 2022 naar de inloopdag van vb&t Nieuwbouw Makelaars aan de Steenweg 18a te Helmond en bekijk welk appartement volledig aan uw woonwensen voldoet.

52 appartementen in verkoop
Tussen 9:00 uur en 20:00 uur staat het verkoopteam klaar om u alles te vertellen over de 52 appartementen van het hoogste gebouw op het wooneiland Wonen op Suyt.

Prachtige brochure
Uiteraard ligt deze dag de brochure voor u klaar zodat u meteen kunt zien of Waterburcht Havezate met de unieke groene burchttuin bij u past. Blader rustig door het prachtige boekwerk en bekijk alle mogelijkheden. Ondertussen zorgen wij voor een hapje en een drankje.

 

Online uw voorkeur doorgeven
Na afloop van deze dag (om 20:00 uur) kunt u online uw interesse kenbaar maken en uw voorkeur voor een type appartement aan ons doorgeven.

We ontmoeten u graag op woensdag 21 december. Tot dan!

Met vriendelijke groeten,
Verkoopteam Wonen op Suyt

Inge Lewandowski en Erik Reinders
vb&t Nieuwbouw Makelaars

 

Impressie van Waterbucht Havezate:

Drukbezochte inloopavond

Geïnteresseerden en belangstellenden konden op woensdagavond 19 oktober 2022 de Cacaofabriek in Helmond binnenlopen om informatie te verkrijgen over het nieuwbouwproject Wonen op Suyt. Het is fijn te ervaren dat de te bouwen Waterburchten bij u in de smaak vallen.

Verschillende impressies en plattegronden van de appartementen werden getoond op schildersezels en een groot scherm. Tijdens deze inloopavond was er ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Samen met de ontwikkelaar, de aannemer en het verkoopteam werd er onder het genot van een drankje volop gesproken over het Wonen op Suyt.

 

Impressie inloopavond 19-10-2022

 


 

Inloopavond woensdag 19 oktober 2022

Wonen, wandelen en ontmoeten op de Suytkade. Dit is allemaal mogelijk door de komst van de drie Waterburchten op het groene wooneiland ‘Wonen op Suyt’. Middenin de stad, omringd door water en met een ruime, gezellige Burchttuin geniet u straks volop van deze bijzondere plek. Wij zijn daarom erg blij dat we met deze prachtige woontorens de wijk Suytkade kunnen completeren!

Binnenkort in verkoop
Helemaal content zijn wij met het nieuws dat de unieke Waterburcht-appartementen met 3 of 4 kamers, een eigen buitenruimte en een externe berging, binnenkort in de verkoop komen! Voordat het zover is, laten we u graag alvast even ‘kennis maken’. 

U bent van harte uitgenodigd
Om op woensdag 19 oktober 2022 naar onze informatieavond te komen. Ondervindt tijdens deze avond dat er een mooie mix is gemaakt van gemak, comfort en kwaliteit. Zo hebben de appartementen een oppervlakte van 75m2 tot maar liefst 130m2 en is er voldoende parkeer-gelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Waterburchten.

In de Cacaofabriek te Helmond kunnen we u, onder het genot van een drankje, tussen 19:00 uur en 21:00 uur verschillende impressies en plattegronden laten zien van de nieuwbouwappartementen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

We ontmoeten u graag persoonlijk tijdens deze speciale inloopavond. Tot dan! 

Projectteam
Wonen op Suyt

 


 

Overeenstemming over realisatie ‘Wonen op Suyt’

Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V. en Ten Brinke vestiging Helmond hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van het plan ‘Wonen op Suyt’.

Het plan, dat is ontworpen door Pauwert Architectuur, bevat 2 waterburchten waarin 111 koopappartementen zullen worden gerealiseerd en 1 waterburcht waarin ca. 112 huurappartementen en zorgeenheden worden opgenomen. Het nieuwe wooneiland is gelegen in de wijk Suytkade in Helmond. Als Helmondse partijen zijn wij trots een forse steen te mogen bijdragen aan een nog mooier Helmond!